Az 1990-es évek elején, egy Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari kiállításon kerül számunkra felfedezésre a házi sörfőzés kisüzemi lehetősége. Ekkor még nem terjedt el az ilyen fajta sörfőzés, ezért egy kihívást jelentve számunkra, a megvalósítás lehetőségén gondolkodtunk. Igyekeztünk minden feltételt átgondolni és megteremteni. Törekvésünk sikerrel járt, így 1993. április 1-jén elindíthattuk Zámolyon a sörfőzést.

Először OSTERBRAU típusú sört készítettünk, mert a sörfőző berendezéseket gyártó cég ezt a licencet adta a sörgyártási technológiához. Az évek során a helyi igényeknek megfelelően kidolgoztunk egy saját technológiát, attól kezdve a sörünk neve „Zámolyi világos sör”. A sörfőzéshez kizárólag vizet, árpa-malátát, komlót és sörélesztőt használunk. Ezen alapanyagokból készült a sör szűrt formában, tartósítószer hozzáadása nélkül, 4,5 – 5 V/V alkohol tartalommal került forgalomba.

Az igények változása miatt szükségesnek tartottuk az üzem fejlesztését. Ezért 2012-ben bővítést hajtottunk végre, amelynek során a 650 literes főzőházat kibővítettük 1200 literesre, és hogy a sörünket még szélesebb körben el tudjuk adni, üzembe helyeztünk egy pasztőröző berendezést. Ezzel a beruházással párhuzamosan bővítettük tároló kapacitásunkat is. Az eddigi egyfajta –világos– sör előállítása mellett, ma már tudunk készíteni barna, illetve ízesített sört, amelyeket forgalmazunk is. Reméljük, hogy mindezen változások, fejlesztések a felvevő piac bővülését eredményezik.

Igyekszünk szakmai tapasztalatokat gyűjteni, ezért kapcsolatot tartunk fenn az általunk ismert serfőzdék tulajdonosaival, tagja vagyunk a Kisüzemi Serfőzdék Egyesületének. Az általuk szervezett nemzetközi sörfőző versenyeken is részt veszünk. 2002-ben a Zámolyi világos sör Arany diplomát, 2004-ben és 2006-ban a legmagasabb elismerésben részesülve Gyémánt diplomát, 2014-ben a világos sörünk Ezüst, a barna sörünk pedig Arany diplomát kapott.

A sikereken felbuzdulva és a trendeket követve azon dolgozunk, hogy minél szélesebb kör fogyassza az általunk készített söröket.

Rendelés, kiszállítás, rendezvény

tovább

Eszközeink, berendezéseink

tovább
Sörcsap bérlés

Sörcsap és hordó bérlése

tovább

Minden jog fenntartva © 2015

Készítette: Lakos Gergely